Doft och smak

Frökex

| 1 kommentar

Hittade detta recept på fröknäcke via Delikatessboxens egna blogg som ni hittar här!  Tycker mer de påminner om sjyssta kex än knäcke, otroligt goda & simpla att baka! Spröda och härligt salta av flingsalt.

Fröknäcke

Ingredienser du behöver:

3/4 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 tsk salt
1 dl maizenamjöl (majsmjöl)
0,25 dl olivolja
2 dl kokande vatten

Så här gör du:

Blanda alla torra ingredienser. Häll i Olja och kokande vatten, blanda allt till en smidig smet. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och smula flingsalt över. Grädda på 120 grader i en timme. Låt knäcket svalna på galler för extra krispighet.

Jag vred över lite chiliflakes över mina frökex innan jag gräddade dem och de kommer jag fortsätta göra! Otroligt gott! Vill ni ha stix, alltså snygga kex, ta ut frökexen efter 20 minuter och skär i remsor, stoppa sedan tillbaks frökexen i ugnen och grädda dem resterande tid.   Kan säkert funka som substitut till chips! En god dipsås och frökex, jag är säker att de funkar! Kexen passar mycket bra med olika sorters ostar. Jag valde att göra egen färskost!
Spröda frökex

Färskost

De här är väl något alla gjort? Egen färskost!

1 tetra gräddfil som du låter rinna av i ett kaffefilter, gärna över natten i kylskåpet. Kvar i filtret blir en krämig god färskost, som du kan smaksätta precis som du vill. Jag valde lite olika örter och de blev najs! Gott att stryka på frökexen eller att dippa dem i.

 

Frökex med färskost

En kommentar

  1. Pingback: Frökex

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.