Doft och smak

Buns som på Momofuko noodlebar

| Inga kommentarer

Ett ställe jag måste besöka om jag tar mig till New York. Är Momofuko noodle bar som ligger beläget på 171 first avenue btwn 10th + 11th street. (Lower Manhattan) Oj vad jag kan rabbla ställen jag skulle vilja besöka. Inte ens lönt att rabbla dem. New York sjuder av mångkultur och med mångkultur följer mycket häftig mat. Vill dit å äta mig runt! Helst nu!

På Momofuko noodle bar ändrar de tydligen meny:n varje dag, snappade upp denna smakkombo när jag va in och kikade på deras online meny. Har ju fastnat för porkbuns.
Å nu har jag ju några buns i frysen att lattja med eftersom jag ånga 50 bröd i helgen! Så här ska testas! För de låter ju så rackarns gott!

Räka, het majonnäs, inlagd röd lök och isbergssallad, allt förpackat i fluffiga buns!

Pickla rödlök:

Skiva en eller 2 rödlökar väldigt tunt
koka upp 1 dl vitvinsvinäger
lite salt
halv dl socker
lite vatten
När det kokat upp och sockret och saltet löst sig, lägg i löken och låt koka i en halv minut! Dra av från värmen. Svalna och lägg på burk. Ställ i kylen, minst 6 timmar!

Spicy majonnäs!

Sriracha hot sauce
Egengjord majonnäs, eller köp Hellmans
salt
citron/limejuice bara en squeeze
Röres ihop

Välj ett litet isbergssalladshuvud, du vill helst ha små blad. Givetvis kan du ju skära/riva dem mindre.

Montera:

Värm på buns nån minut i ånga dvs om du har tinat dem som jag redan gjort. Skär itu, bred på din heta majjo, lägg i isbergssalladsbladet, toppa med räkor och picklad rödlök.
Skjut in dem i öppen mun, stäng mun och tugga & svälj! Ta bulle nummer två och gör samma sak som med första, tag sedan en tredje bu…ja ni fattar!

Gaah sjukt gott! Å vad som va riktigt skoj, de va att bröden inte förlorade på att frysas! Som nybakta efter du ångat på dem ett par minuter!  Men pork bunsen med fläsk är ännu godare! Kika in här om ni vill se receptet på brödet och hur ni gör egna Momofuko pork buns! Receptet kommer från David Chang!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.