Doft och smak

Dag 2 – Umeå Smakfestival

| Inga kommentarer

Hej trängsel, men hej alla glada! Tre dagar med mat och härliga mänskor! Va kan liksom gå fel!?!


Idag har jag hunnit käka fler pupusas, ja igen! Lika goda idag med!

Pupusas

Smakat på olika siraper ifrån Jokkmokk, inhandlat Skabram, en ost gjord i Gouda stil fast denna ost är gjord på fjällkons-mjölk. Kommer ett enkomt blogginlägg om den senare.  Sagamis Junko hade rejält med människor som intressant såg på när hon lärde ut sushi trix!

Blev bjuden på renhjärts sashimi av Kristoffer Åström som driver Cafe Gasskas i Jokkmokk. Oj oj oj! Har inte ens bild att visa upp! Jag skäms! Hur gott va inte detta! Jag gick i spinn. Fick visitkort så jag ska se om jag inte kan beställa ett renhjärta, som inte är tillagat. Detta hjärta hade bara legat i rimlag, sedan hade de bara sliceat det i tunna tunna skivor och serverat med en liten sås som hade Asiatisk touche! Löjlobert va gott! My stylee! Fasiken alltså!


Sedan hängde jag i tältet när kocken Jörgen från Cooking Umeå Matstudio visade publiken hur man lagar till en trevlig förrätt på aubergine och hur man lagar till musslor. Hur gott & hur enkelt det är att tillaga! Kan säga att de va huggsexa framme vid kastrullen när maträtterna va klar. De som stog brevid mig va lyriska och jag kan bara hålla med. De smaka riktigt bra!

Musslorna hälls av

Samma helg som denna pågår även Bondens marknad, så jag knatade även bort dit en sväng! Å spanade in deras utbud. 2 helger till pågår Bondens marknad!

Efter jag strosat igenom Bondens marknad så var den här lilla gubben rejält hungrig! Tänkte jag kör repris och käkar en tunnbrödrulle med falafel och andra godsaker i från Hansens kökstält. Ha bara att glömma. Om det va mycket besökare igår på Umeå Smakfestival så hade Umeå gått man ur huse och tagit över staden. Peoples uberalles! Riktigt skoj! Men nu va ju jag hungrig! Å jag ville sitta…kom då och tänka på att Gotthardskrog och Kulturbageriet körde en trevlig grej för 200 kronor. Köp ett stämpelkort med 5 lediga rutor på kortet och det stämplas sedan allteftersom du käkar lite små rätter. Tycker själv de va bra portioner! DUÅ hade själva bjudit in diverse leverantörer av ost, korv, olivolja, godis. Så de fanns rejält med olika stationer med smakprover oxå! Fantastiskt mycket folk i rörelse.


Köpte såklart ett kort och stormade de olika stationerna.

Vansinnigt! Jag älskar ostron nu! Helvete varför har jag bra smak! Ha ha ha! Sen köpte jag räkor som va mycket najs! Glöm de på affärn! Så här ska räkor smaka!

Efter räkorna gick jag en lov och fann smörrebröd. Lycka! Å klart jag köpte! Å klart jag digga dem!

Sen va den här gubben ganska mätt. Men två stämplingar kvar på kortet! Men de fixa tjejen som jobbade med smörrebröden åt mig. Fick 2 stycken bröd med mig hem i ”doggybag” som mor & far fick!

Träffade och talade och nätverkade även här med åtminståene två av DUÅ:s leverantörer och visitkort utbyttes, skoj skoj!


Sen va de salami och lufttorkat och ost och oljor! Nu öser jag på med lite mer bilder!

Fantastisk dag även dag 2! Tre mat-happenings under samma helg! Hejja Umeå! Å jag tror lätt de flesta peoples gjort som jag! Ambulerat runt på stan och kikat, provsmakat och ätit gott! Imorgon är de dags för dag 3. Vet precis vilka som jag ska besöka! Ska även försöka tala lite med Costas om kaffe å hänga runt å bara va!

Vi ses kanske!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.