Doft och smak

Lönnsirap & Sriracha rostad blomkål

| 2 kommentarer

Länge tänk rosta blomkol i ugnen, både i bitar och delad mitt i tu! Så när jag va på affärn, inte särskilt sugen på något så slog det mig. Jag kör blomkål i ugnen. Vaddå tillbehör tänkte jag! Delade upp ett halv blommkålshuvud i små träd och la dem på en ugnsplåt.

Blandade ihop Sriracha chili sauce, lönnsirap och salt och rejält med nymalen svartpeppar. Lät sedan blomkåls”träden” glaseras av sriracha och lönnsiraps blandningen.

Skrämde upp ugnen till 250 grader, ska försöka kika på vad andra har kört med för temperatur…mitt första försök blev lite mörka! Lät dem gå i 10 minuter innan jag va där och ruskade om allt. Lät det sedan grillas vidare i 1o minuter till.

 

IMGP0340

Tog ut plåten och strösslade över lite vit och svart sesamfrön samt dressade med lite mer lönnsirap och Sriracha och strösslade över lite chiliflakes!

IMGP0341Så? Hur smakade det? Ja så enkelt, som att det smakade mer! Att äta som ensamrätt kändes väl lite skralt men som sagt tidigare va jag inte ens hungrig till middag idag. Annars tror jag det kan va de optimala tillbehöret till en trevlig köttbit, som side-order eller en del i en vegetarisk plockmeny! Sötman ifrån lönnsirapen och hettan från Srirachan va mycket trevlig! De här gör jag om!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.