Doft och smak

Stockholms tripp 2018

| Inga kommentarer

Fick erbjudande att åka ner med Lidingö runners och det tackade jag inte nej till. Tack Daniel och Peter för att jag fick åka med. Well några dagar som jag först tänkt blev en vecka! Å hade inte dosetten hade jag stannat längre. Köpa en till dosett maybe? Stockholm har varit så fantastiskt bra för mig, tänker på en låt med Thåström där han sjunger något liknade.

Åkte ner utan digitalkameran å gissa om jag ångrar det. Den ska såklart med nästa tripp! Snackade lite med killarna på Tonka cafe bar och fick lite tips. Tipsen har jag kvar i telefon till nästa tripp. Jag har hunnit med att testa allt ifrån min första schnitzel på resturang Moldau. Oj jisses vilken köttabit som kom in.

Mina vänner bjöd mig. Urtrevligt tack Hanna, Stefan och Jenny och Tomas. Sen vigde someliern och vin nasaren och tabasco odlarn och chiuwawwagubben Elias Warg en hel dag för mig och skjutsade runt mig i sin bil. Ovanligt att åka bil i Sthlm. Stort tack Elias!

Antingen går jag och jag går mycket eller så åker jag ubahn. Låter så mer urbant och säga ubahn än tunnelbana.
SL i Stockholm, i mitt hjärta. Fantastiskt att kunna ta sig runt så långt som man kan med kollektivtrafiken. Tanken va att vi skulle åka ut till Jordbro och käka på det Arroganta Svinet. Men de höll stängt den dagen, så vi hamnade nästan uppe i Sigtuna på Steninge gård och käkade på något som heter Stenladan.

Trevlig affärslunch och sedan gick färden vidare till frihamnen och där hälsade jag på en instagram vän som heter Victor och jobbar på Snacksbolaget. Fick se deras produkter som de tillhandahåller för branchen ja både drycker, porslin och disposibles. Å vilken goodibag jag fick med mig. KUDOS till er Snacksbolaget! Jag kommer såklart höra av mig igen!

Dagen efter så träffade jag tjejerna som driver CooknBloom. Mitt första riktigt ”grossist”möte. Jag har faktiskt träffat Annelie och Åsa 2 gånger förut och ja jag kan nog säga att vi gillar varandra. Hängde med dem en hel dag! De bjöd ut mig på lunch och vi åkte taxi. Hey tänker ni! Som om de är något! Men i min värld är det lyx! Taxi är något som jag aldrig åker! Vi åkte iväg till dieseldalen fränt namn (Årsta industriområde) och där käkade vi hos Brisket & Friends.

Min första äkta Texas bbq, fast i Sverige med långbord och bänkar och lite charmigt flottiga vaxdukar. Inget fancy ställe. Men ett ställe som jag gillar. Där käkar man med fingrarna om man vill.  Jag käkade brisket såklart och sticky ribs med bestick, baconpicklad surkål, pico de gallo och creamed corn. De serverade även Mac n cheese, gissa vad som kommer på min blogg i veckan. Yup cheesy cheddary mac n cheese och något Jess Pryles kryddat kött. Nu har jag fått lite storstadspepp!

Ideer och tankar som snurrar. Många kvällspromenader har det blivit. Har även lagat mat typ 3 dagar. Vad bjöd jag på? Jo har delat ut lite rökt fläskfile sen så blev de köttfärspaj en kväll och hemrese kvällen så köpte jag potatisslantar med gåsfett och vitlök ifrån Picard, jädra sjysst flankstek, Hanna piskade en hemgjord bearnaisesås och jag gjorde en tryffelsås. Bra middag! Sen så köpte vi  även fin sushi ifrån MGL sushi och bläckfisksallad som jag gärna köper igen. Stack även in huvudet och bara sa till dem som driver den Persiska resturangen i Liljeholmen att jag diggade deras käk då Stefan och Hanna bjöd på det sist. De blev glada!

Åkte ut en förmidda till Sickla köpkvarter som jag gillade, trevligt område med shopping uppdelat på flera hus!

Nästadag besökte jag Bromma blocks, å de köpcentret gillade jag inte. Så dit åker jag inte igen. Behöver inte heller åka till Mall of Scandinavia någon fler gång heller, de blir för stort.

Har försökt ta det riktigt lugnt iom att jag inte är världens piggaste gubbe. Men jag verkar ha lagt upp veckan bra! Har inte rusat runt. En dag spenderades enbart på söder. Älskar söder. Där besökte jag Lars Tiden på Hållplatsen Lakrits och Henrik på Olja och Oliv. Två trevlig herrar.
En expert på lakrits och en expert på Italien. Superkul att båda hälsa mig med namn! De är stort. Något intryck gör jag nog allt. Gick i spärren i Liljeholmen för att förnya åk-kortet och då sa tjejen i kassan till mig ”får jag fråga dig något helt privat?” Javisst sa jag å tänkte vad kommer nu? Har du ett Instagram konto där du lagar mat? Doft & Smak? Öhh ja svarade jag. De är jag. Coolt, jag följer dig å så sa hon till sin kollega. Han är utanför är värsta grymma matlagarn och han har en Instagram som jag följer! Kan nog ha fått en till följare! Oj oj tack så mycket! Lilla jag blir uppmärksammad och igenkänd i Stockholm. Vad är oddsen? Generad, men sjuuukt glad. What a high! Tack!

Sen de tre sista dagarna va jag frivilligt hemma halvdagar med min Stockholms tjej Ellie. En fyrbent fransk bulldog.

Älskar frallor! Jag är bulldogsfarbrorn.

På Fredag dagen då jag skulle åka hem så drog jag ut till mitt Kungsholmen. Där träffade jag min Instagram vän Egil Ekbom och vi käkade på Dogfood. Helt klart ett place för mig. Helt okonstlat ställe. Hippt javisst, men sjukt laidback. Käkade fläskkorv med gurkmayo och rostade lök i briochebröd samt sweetpotatoefries med srirachamayo? Hit går jag gärna igen! Bara lunchöppet på Fredagar! Egil han har koll på kul resturanger!

På kvällarna när RASTLÖSHETEN KICKA IN. Ja jag kommer inte undan den. Stå aldrig still brukar jag skriva. Å älsk på att ba strosa runt. Kika på skyltar, titta i skyltfönster och klämma lite mjölk och nån äppelpaj på donken, iskall mjölk och äppelpaj digga jag!

Kika på andra som är ute och går. Många skummisar ute på kvällen, men jag har haft noll problem. Ingen har gått på mig. Ens varit intresserad av att mucka. Vem går på en skäggig skogshuggare! Tänkte väl det! Hann även ut på ett kortare besök ute i Norsborg på en fika. Ska stanna länge nästa vända jag kommer. Vill gärna gå med er å kika runt. Å såklart promenera bort till Pizza Hut!

Missade besöka Soda nation (läskhimlen) dennagång, kommer nästa gång, jag kommer ner. Tänker försöka röra mig i Sthlm 2 veckor i sommar å hinna med massor och rent av nätverka mer. Å kanske köra guerilla cooking alt köra en prao ja en service. Nån som vill ta emot en matbloggare? Kan va med vid prepp. Foto lite och blogga lite. Se insidan ifrån ett riktigt kök. Behöver inte köra service. Kan diska!

Nästa vända blir det mer förorter! Rågsved, Blåstut, Farsta, Högdalen, Jordbro, Blackeberg och Råcksta samt Norsborg där mina vänner Lena och Peter bor. Käka ifrån diverse foodtrucks! Behöver inte alls va inne i stan, jag undviker gärna Drottninggatan och Gamla Stan.

Va tvungen att korsa Drottninggatan så jag misslyckades lite denna tripp. Men ville besöka showroomet som Vikingsun har. De gjorde sig iordning för Japan resa så jag tajmade de lite knas. Så de tänker jag försöka boka in nästa resa. Kan bli ett trevligt blogginlägg! Japp de va min resa! Ni som följer mig på Instagram har redan läst allt detta antar jag?

 

STOCKHOLM I LOVE YOU! I FAKKING LOVE YOU! ILL BE BACK!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.