Doft och smak

Pure Earth, en ripoff!

| Inga kommentarer

I Umeå fanns det en trevlig hamburgerbar som huserade i Utopias foodcourt, där de gjorde allt från scratch de tillochmed bakade sina egna hamburgerbröd! Paret som ägde Pure körde på flera vegburare och den jag fastnade för hette Pure Earth! Kan va den godaste vegoburgare jag någonsin käkat! Frågade Robin nu sen de nu lagt ner sin business, om jag inte kunde få receptet på Pure Earth och lägga ut på bloggen min! Hmm njae, Robin hade visst planer för den!

Så jag kör en ripoff!

Helt ur mitt huvud ja så här gjorde jag min PE! De ingredienser jag använde!

Jag har som receptet i skallen, men jag har plitat ned det som jag gjorde! Det kommer ett mer exakt recept nästagång jag gör min PE vegoburgare!

Du behöver:

Puyliner, kokta i Knorrs roast umami buljong – de körde röda linser!
stekt purjolök för jag hade ingen gul lök hemma i dessa Covid 19 tider
1 vitlöksklyfta
stekta champinjoner, tror Pure körde på shitake eller Portabello svamp för köttighet
paprikapulver, ba en gnutta för lite mustighet
kantareller, för att lyxa till den litegranna, här ska du inte snåla!
nån skiva franskbröd för att få en ”smet” som sedan vill hålla ihop alla ingredienser
1 ägg se nedan om du vill göra den vegansk!
salt
svartpeppar
en soja dash
timjan

Robin avslöjade iallafall för mig att kokt potatis ingick i hans burgare som bindemedel,
då kan man skippa ägget å få den vegansk! Hepp!

Känner du att jag kommer lite nära ditt recept nu Robin? Ha ha ha!

Serveras med Pure nice fries, de är pompa med rödvinssirap och timjankräm! Löjligt gott!

Så här såg Pure Earth burgare ut!

Jo jag fotograferade lite burgarbilder till dem 2016, ja här kan ni läsa om deras premiär öppnande i foodcourten på Utopia i Umeå 199. Synd att de inte blev kvar i Utopias foodcourt! Umeå är ju inte direkt bortskämda med veganska och vegetariska alternativ och hamburgare! De hade hela 5 vegetariska alternativ till de vanliga köttpuckarna som serveras. Men även deras köttburgare gjordes inhouse, jo jag har praoat där en dag och då malde undertecknad kött till högrevsburgare och tryckte på att de behövdes mer fett i burgarsmeten, för att inte den skulle bli torr. Å så blev det tillslut.  Fick smeknamnet herr ister av en av kockarna.

Körschema

Koka linserna i vatten duh och pyttsa gärna i buljong för mer smak!
Stek svampen, stek den ganska hår! Å är du inne på veganlinjen så stek i olja,
de blir roligare och godare med smör. Låt de kokta linserna svalna i sin buljong.
Den stekta svampen grovhackar du bara!
Skala och koka ett gäng potatisar, här är det bara att gå på känn. Koka mjuka och pressa dem ned i en bunke. Ställ åt sidan.

Tag köksmaskin eller en mixerkanna, lägg i linser, stekt lök, fräst vitlök, jag gillar att göra pure av min vitlök. Krydda med lite paprikapulver, en liten dash med soya. Mixa skiten ur linserna, här kan man välja om man vill ha helt slätt eller små linsbitar. Jag körde min slät. Skrapa sedan ned i en bunke som du kan bearbeta smeten i. Tillsätt den pressade potatisen och rör om väl, massera in potatisen i smeten. Krydda med salt och peppar, svampbuljongpulver är king för mer oomph eller umami. Tillsätt den mycket grovt hackade svampen,bearbeta in i smeten. Ställ kallt, så allt sätter sig. Dra på dig handskar och starta forma puckar. Eftersom jag ville få mina så lika Pures som möjligt så gjorde jag mina ganska höga. De är nice!

Paneringen är viktig. Hmm jag är inte riktigt där än, körde på panko och det är nog helt rätt. Men jag vill ha dem lika frasiga, men nu kom jag på en ide! De kanske friterade sina burgare? Tänk om de är så enkelt? Ha ha i låda nummer 1 i frysen – färdiga vegetariska Pure Earth rio offburgare, klara för panering redo för fritös! Måste testas!
Fast denna gång blev de pannstekta vegoburgare!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.