Doft och smak

Syrniki

| Inga kommentarer

Syrniki 

 

Syrniki eller Ryska Tvorozhniki vet inte vilket namn som är mest korrekta, men de finns i flera länder och de är populära i vit ryssland, lettland, Ukraina, Ryssland och Serbien. Från östblocket kan vi väl komma överens om att de härstammar iallafall. En sorts pannkaka eller liten plätt å i smeten har man helst tvorog. En sorts Rysk ost. Men de kunde jag inte hitta den här i byn såklart. Så jag kör på substitutet Keso vilket är förslaget man får om man Googlar.

 

Det här ingredienserna behöver du!

 

4,8 dl Keso

4 stora ägg

1,8 dl vetemjöl ev mer

3 msk sugar

1/2 tsk salt

1 tsk bakpulver

1 tsk vitvinsvinäger

1 dl russin å de är bara om man vill. Jag uteslöt dem i mina denna gång!

2-3 msk olivolja för varje batch du steker, jag kör med rapsolja och smör!

 

Så här går du tillväga för att tillaga dina Syrniki


Vispa ihop ägg, mjöl, socker och salt. Tillsätt Keso och bakpulvret och vitvinsvinägern. Jag tillsatta lite vaniljsocker! Vispa max 3 minuter, din smet blir tjockare än din vanliga pannkakssmet såklart.

Tillsätt russin om du vill ha de i dina Syrniki. Russin tänker jag tillsätta nästagång jag gör dem!

Låt din smet vila ca 15 minuter, perfekt medans kan du vispa grädde!

De blir en väldigt kladdig smet ja rent stabbig och tipset är att använda en glass skopa och ta smeten med. Så tag en skopa smet och droppa degsmeten i en tallrik med vetemjöl, forma sedan till en fin liten puck.

Värm upp lämplig stekpanna, jag körde på mitt Gourmetstål, då kan jag steka ett helt gäng på en gång!
Stekbord ftw! Stek på svag värme i ca  3 minuter på varje sida. De ska bli gyllene. Håll ljumna i ugn.

Servera med vispgrädde och trevlig sylt och glöm inte att pudra dina Syrniki med florsocker. Jättegoda, matiga, nu har jag inte ätit syrniki och vet inte hur de skall va i texturen. Mina va ganska kompakta, inte som American pancakes, det här är mer att bi på. Jag blev typ mätt på 3 stycken. Våga testa! Å den fina lilla assietten i trä, den har pappa gjort. Han gjorde den i träslöjden när han gick i skolan.

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.