Doft och smak

Umakara Hot & Spicy Yuzu Onion Sauce

| 2 kommentarer

En nyhet för mig och säkert för er! En smakrik sås utan att bli för stark, med min favorit i! Yuzu, denna spännande citrusfrukt, här teamar den upp med lök och chili! Innehåller bla yuzu, doubanjiang (Kinesisk chilisås) och konbu dashi, en vegetarisk buljong gjord av tång samt bonito-extrakt (rökt fisk)

 

Vad smakar den då, beskriv målande öh säger jag hmm friskt fräscht och gott! Skämt å sido, jag tror jag måste ta lite hjälp framöver, så svårt att beskriva smaker. De blir så fjuttigt! Näe vet ni vad! Ta mig på orden! Kalasgod sås helt enkelt!

Tillverkare av denna sås heter KIYOTOKU CO. LTD. och de verkar från prefekten Fukuoka, Japan. För er som behärskar det Japanska språket, här är en länk till deras hemsida

De tillhandahåller även nedanstående produkter, sidan är bara på Japanska och min Japanska är grymt begränsad till typ Ninja, Shuriken och Konichiwa och förstås Kanpai och Hai, sen några sushibitar jag brukar beställa. Jag skulle inte komma så långt med mitt ordförråd i Japan.

Men listade ut att de har dessa produkter förutom såsen jag köpte!

Habanero Pickled in Miso

Hot & Spicy Seasoning Sauceco

Pumpkin Seeds Wasabi Flavor

Umakara Spicy & Tasty Wasabi & Chili Sauce

I Sverige är det agenturen Blomberg & Stenström som är importör och de tillhandahåller såserna Umakara Spicy & Tasty Wasabi & Chili Sauce och Umakara Spicy & Tasty Yuzu Onion Sauce, och pumpafröna, men inte såsen Sauceco! Den hade jag gärna testat!

Bild från KIYOTOKU CO. LT

 

Betyg!?

Oj överdjävla bra sås! Köp hem & testa! Jag köpte min flaska via Delitea.se å kostade mig 80 kronor! Lätt värt det kan jag lova! Har  testat den utspädd i Kewpie (såklart) majonnäs och då som sås till/på sashimilax, riktigt riktigt bra! Men tror den passar till mångt och mycket. Nästa grej jag ska testa den på blir nog att pensla rikligt på en bit lax och baka av den i ugn eller grill och här finner ni Importören Blomberg & Stenström

 

Kunde inte hålla mig! Testade små kycklingspett ikväll! Funkade kalas!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.