Doft och smak

2016 års MartinServera mässa Umeå

| Inga kommentarer

Iår jobbade jag ju inte hos någon resturang. Hur skulle jag nu kunna nästla mig in på mässan iår?  Mässan är ju för branschen! Så dagen före ringde jag upp MartinServera och presenterade mig själv för växeln, fick mobilnumret till chefen. Så jag smsa kort vem jag va och min fråga om jag som matbloggare fick komma å besöka mässan? Snabbt svar: de gick fin fint! Peppad som jag va å inge koll på datum så stod jag där kl 10:00…fast en dag för tidigt! Ganska peppad! Så viktigt tycker jag sånna här mässor är. Ja MartinServera är den enda mässa jag fått tillträde till än så länge.
Vi får se om jag får komma in på någons fler! Jag jobbar på det!

imgp6623-01

Sista dagen, Onsdag va dagen jag besökte mässan med min kockkompis Jonas Olsson. Lagomt med folk, man fick verkligen bra kontakt med de flesta säljare och även fast jag ”bara” är en matbloggare som inte har något inköpsansvar, så är de flesta mycket intresserade av en.

imgp6678-01 imgp6679-01
Har ju inget serveringstillstånd, men kika och fotografera lite kan man ändåock göra! Å jag ska idagarna beställa något som inte finns ute på Systembolaget än, så det blir privatimport! Ballt lovar jag att det är. Om jag tänker avslöja här och nu vad det är så tror ni fel! Ni ska allt få se!

Hunnit smaka och testa mycket, bla supergod lax ifrån företaget Vägga Rökeri Ab jag och Jonas testade både rökt och gravad å vi säger så här. Svårt att grava en lax bättre än så här. Fanns den å köpa på orten så skulle jag lätt köpa den! Jo så bra va den!

imgp6659-01 imgp6656-01

Sedan testade vi ett renskavshack ifrån Polarica. Tänker mig detta renskavshack med kantreller och en trevlig ost i ett mackjärn! De ni! Men röran som bjöds på va inte helt fel! Jag hade lätt kunnat tagit ett till smakprov, men så är jag ju en sucker för de vilda! Tyvärr ingen bild!

Sen träffade jag Svedjan Ost ifrån Kåge som drivs av Johanna och Pär, supertrevliga och har ni inte smakat deras hårdost, så är det ett måste!

imgp6624-01
Visst är Svedjan symbolen häftig!

Smakade även trevliga ostar hos Skånemejerier. Här en god ekrökt cheddar.

imgp6637-01

Gled vidare och fick tillfälle att smaka äkta Yuzu ifrån Risbergs Import! Snacka om skillnad emot den jag nyss köpt och hittills va nöjd med. Den jag köpt tidigare är god, men ljusår ifrån den här som jag fick smaka i Risbergs monter.

imgp6861-01

Nu ska jag påverka min Ica eller Willy handlare att ta in den!

Gled sedan vidare och snackade lite med Santa Marias monter-personal, hade hoppas finna någon ifrån kontoret som jag jobbade med i Sthlm, men icke. Fick iaf med mig en hemlis hem! Ni ska få se om nån dag. Eller två! Kan ju inte avslöja allt för er på en gång…de hade en del fräcka nyheter inom sektionen streetfood som jag vurmar för.

imgp6703-01

Jag har fullt upp med att testa allt jag fick med mig hem, samt att de skall skrivas och skrivas rätt om produkten okej! Samt fotograferas, klart jag vill använda mina egna bilder på min blogg! Därför har detta inlägg dröjt litegrand.

Dags för lite lufttorkad skinka och melon, å hej dig känner ju jag igen sa en kille (Johan Liljegren, Orcla Foods)  å jag ba öh okej! Jag följer ju dig på Instagram sa han, du är Doft och Smak ju! Faktiskt lite paff måste jag säga! Men så skoj att bli igenkänd på mässan av kockar och försäljare! Inte bara skoj! Mäktig häftigt! Å som dessutom följer mig!

Sedan ljöd brandlarmet, så många av oss gick i lugn takt, ingen panik mot utgången. De visade sig vara falsklarm, så jag tuffade tillbaks in till mässan och där ryggar både jag å en ”herre” tillbaka. Men hej är du här i år igen, kom förbi vår monter sedan. Vi har lite nyheter som du måste testa!

imgp6699-01

De var Björn Lotoft, en kock som jobbar åt företaget Oscar. Oscar tar fram såser och buljonger, som är riktig trevliga! Fick ifjol tryffelsås och en Demiglace. Såklart fick jag en tetra med mig av Björn även iår som jag ska testa framöver. En liter kalvbuljong. Hann även med att smaka deras viltbuljong som hade fått nytt recept för iår. Najs!

Sen va klockan 13:00 å då skulle jag äntligen få träffa Karolin Nordefors, en Instagram och Facebookvän. Hon och Victoria Ek skulle hålla ett insperations föredrag om äldre och kost! Karoline har vunnit Whiteguide jr för sina måltider hon serverar ute på Stocksunds äldreboende samt att hon föreläser. Viktoria Ek föreläser och är utbildad kostekonom och kallskänka. Jobbar nu med kurser i syrade grönsaker mm

imgp6621-01
Viktoria Ek
imgp6697-01

Riktigt intressant föreläsning, men roligast va att träffa Karoline Nordefors. Vi ses i Stockholm framöver!

Sen minglade jag runt på mässan ännu mer, fick så mycket prover så jag gick till Svedjans osts monter och bad dem förvara mina kassar, nu hade jag tre fulla kassar. Glöm inte bort att komma förbi här innan du går hem ropar en kille med grönsaker som jag vart innan hos och mumsat microgreens hos. Slutade med 2 backar med microgreens…asballa små grönsaker eller örter ska man väl säga. Tack Anders Ingvarsson, specialistsäljare hos MartinServera, Umeå på frukt och grönt! Jag har redan börjat komponera rätter med dem! Har ni Instagram så kan ni kika på min feed där!

Sedan så lagade Karoline Nordefors och kocklandslagets kock Fredrik Andersson morotskaka version 2.0 och Karoline påaade mig som matbloggare inför alla när jag fotograferade dem på scen, de tackar vi för och Fredrik hade jag träffat innan och även han kände igen mig ifrån ifjol. Riktigt skoj! Blogg kändis kan man bli det? Eller är jag det? Ha ha ha ha…nej jag tänker inte bli dryg. Jag ska fortsätta va vanliga Matias, det vinner jag nog på men så här på mässor kanske jag ska presentera mig som Doft & Smak, då känner många igen en. Nätverka är bra och de har jag verkligen gjort!

Fick beställa skjuts hem för jag hade fullt sjå att ta mig ut ifrån mässan! Klart trevlig mässa, lagomt med folk, trevliga säljare å kul med en föreläsning som bröt av och lät en vila fötterna. Å STORT tack till Ulf Sedlacek som gjorde det möjligt för mig att besöka eventet! Tack!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.